ГоловнаСвіт

РАН призупинила присвоєння почесного звання патріарху Кирилу

Академіки обговорять загальну доцільність інституту почесних професорів.

РАН призупинила присвоєння почесного звання патріарху Кирилу
Фото: ipresss

Заплановане на 22 січня голосування президії Російської академії наук про присвоєння звання "почесний професор РАН" Патріарху Московському і всієї Русі Кирилу і голові Ради Федерації Валентині Матвієнко скасовано. Про це в понеділок, 21 січня, заявив віце-президент РАН Юрій Балега, передає DW.

За його словами, РАН збирається на одному з найближчих засідань обговорити актуальність і можливе реформування звання "почесного професора", оскільки у деяких академіків виникає запитання, наскільки це становище відповідає сучасним вимогам.

Скасування голосування потрібне "зокрема для того, щоб пояснити суспільству і журналістам, що звання "почесний професор РАН" і "професор РАН" - це два принципово різні поняття", - зауважив Балега.

Раніше прес-служба РАН повідомляла, що звання почесного професора РАН присвоєно патріарху Кирилу, а також Валентині Матвієнко. Це звання було введено в 1997 році, його присвоює президія РАН видатним діячам світової культури, вченим, державним і громадським діячам.

Нагадаємо, у різдвяному інтерв'ю Патріарх Кирил заявив, що через гаджети здійснюється "вселенський контроль над людським родом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram