ГоловнаСвіт

Трамп оголосив, що готовий піти на поступки демократам у зв'язку з тривалим "шатдауном"

Президент США зробив пропозицію, демократи відхилили її.

Трамп оголосив, що готовий піти на поступки демократам у зв'язку з тривалим "шатдауном"
Президент США Дональд Дж. Трамп ( центре), вице-президентом Майком Пенсом (справа от него) и республиканцами Сената общается со
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп, зважаючи на "шатдаун" у країні, направив представникам Демократичної партії нову пропозицію, пише DW.

У своїй промові, яку він виголосив у суботу, 19 січня, він заявив, що готовий піти демократам назустріч у так званій програмі DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), яка захищає від депортації сотні тисяч молодих людей, нелегально ввезених у США батьками в дитячому віці - їх ще називають "мрійниками" ("Dreamers").

Раніше Трамп виступав проти DACA і мав намір скасувати її.

Натомість Трамп, як і раніше, вимагає збільшити фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою до призначених ним 5,7 млрд доларів. Провідні представники демократів негайно відкинули цю ідею.

Бюджетна суперечка триває у США вже 29 днів і паралізувала роботу більшості державних організацій. Зачиненими залишаються відомства, суди, музеї і багато інших установ. Сумарно "шатдаун" торкнувся близько 800 тисяч держслужбовців. Без включення статті витрат на 5,7 мільярда доларів для будівництва прикордонної стіни Трамп відмовляється підтримувати проект бюджету.

Демократи, які мають більшість у Палаті представників американського Конгресу, не згодні з будівництвом стіни. Нинішній "шатдаун" є рекордним за тривалістю в США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram