ГоловнаСвіт

Поліція застосувала водомети до учасників акції "жовтих жилетів" у Парижі

Антиурядові протести у Франції тривають десяті вихідні поспіль.

Поліція застосувала водомети до учасників акції "жовтих жилетів" у Парижі
Фото: EPA/UPG

На акції "жовтих жилетів" у Парижі поліція застосувала водомети і сльозогінний газ проти демонстрантів із закутаними обличчями, які кидали в поліцейських пляшки й каміння, повідомляє французький телеканал BFM TV.

 За останніми даними, число затриманих на акції в Парижі збільшилося до 42 осіб.

 У Бордо поліція провела 49 арештів після сутичок між демонстрантами та правоохоронцями.

Непроста ситуація складається і в інших містах Франції, де проходять акції "жовтих жилетів". Так, у Ренні у вуличних сутичках травми дістали двоє поліцейських, силам правопорядку довелося застосувати сльозогінний газ. До аналогічних заходів співробітники правоохоронних органів вдалися в Ліоні й Кані.

По всій Франції, за даними поліції, у суботу на вулиці вийшли близько 27 тисяч "жовтих жилетів". За безпекою на акціях стежать 80 тисяч співробітників поліції, зокрема 5 тисяч - у Парижі.

Антиурядові протести у Франції відбуваються десяті вихідні поспіль.

Нагадаємо, протести у Франції почалися 17 листопада після оголошення про підвищення податків на паливо. Люди вийшли на вулиці, надівши світловідбивні жилети, звідси й пішла назва - "жовті жилети". Відтоді схожі акції проводятся щотижня, хоча число їх учасників скоротилося.

Потім протести, що почалися з невдоволення підвищенням податків на бензин, переросли у виступи проти президента Еммануеля Макрона. У грудні президент Макрон пішов на ряд економічних поступок, проте вже в новорічному зверненні його тон змінився. Президент заявив, що уряд продовжить програму економічних реформ і "не буде жодних потурань під час забезпечення громадського порядку".             

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram