ГоловнаСвіт

Трамп звинуватив Мексику в бездіяльності до колони мігрантів, що рухаються до кордону із США

"Караван" нелегалів налічує близько двох тисяч осіб.

Трамп звинуватив Мексику в бездіяльності до колони мігрантів, що рухаються до кордону із США
Колонна мигрантов из Центральной Америки продолжает движение в сторону США
Фото: EPA\UPG

Президент США Дональд Трамп вважає, що Мексика нічого не робить для того, щоб перешкоджати руху колони мігрантів з Центральної Америки, які продовжують рух у бік США. Про це Трамп написав у своєму Твіттері.

"Мексика не робить нічого, щоб зупинити караван, який до цього моменту вже повністю сформувався і рухається в бік США. Два попередніх ми зупинили, велика кількість людей досі перебуває в Мексиці", - написав Трамп у суботу.

Він зазначив, що протистояти напливу мігрантів непросто, якщо на кордоні немає загороджень.

Черговий караван нелегалів вийшов у вівторок з міста Сан-Педро Сула в Гондурасі. До цього моменту всі ці люди вже в Мексиці і продовжують рух у бік кордону із США.

Група мігрантів з Центральної Америки
Фото: EPAUPG
Група мігрантів з Центральної Америки

Перший "караван" із Сан-Педро Сули вийшов в середині жовтня, в ньому налічувалося до 2 тис. осіб. Потім аналогічні колони вийшли з Сальвадора і Гватемали. Всім цим людям вдалося дістатися до кордону Мексики і США.

Минулого тижня Трамп заявив, що ситуація на американо-мексиканському кордоні шокувала його своїм масштабом і схожа на вторгнення в США. "Гуманітарна криза на південному кордоні країни: я щойно повернувся звідти, і ситуація виявилася набагато гіршою, ніж можна було собі уявити. Це вторгнення!" - написав він у своєму Твіттері після відвідування кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram