ГоловнаСвіт

РФ звинуватила Білорусь у мільйонних втратах через реекспорт санкційної продукції

РФ готова впливати на Білорусь "за допомогою законодавчих нововведень, акцизних і митних змін".

РФ звинуватила Білорусь у мільйонних втратах через реекспорт санкційної продукції
РФ обвинила Беларусь в миллионных потерях из-за реэкспорта санкционной продукции
Фото: EPA/UPG

Росія вкотре звинуватила владу Білорусі в реекспорті санкційної продукції з третіх країн під виглядом білоруських товарів. Посол у Мінську Михайло Бабич стверджує, що через такі дії Москва регулярно втрачає сотні мільйонів доларів.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Росія продовжує втрачати сотні мільйонів доларів через постачання санкційної продукції з третіх країн під виглядом продукції Республіки Білорусь, від так званого псевдотранзиту, контрабандних постачань, від маніпуляцій із заниженням ПДВ", - заявив Бабич.

За його словами, Росія готова впливати на Білорусь "за допомогою законодавчих нововведень, акцизних і митних змін, а також правоохоронних заходів щодо порушників". Однак, зазначає посол, всі дії будуть неефективними, якщо їх не підтримає білоруська сторона.

Бабич також повідомив, що з 2019 року вся продукція, яка надходить на територію РФ через Білорусь, буде відстежуватися в системі контролю за обігом продуктів під назвою "Меркурій".

Нагадаємо, РФ і Білорусь регулярно обмінюються звинуваченнями у зв'язку з реекспортом європейських товарів, які потрапляють під санкції на території Росії і постачаються в країну під виглядом білоруських товарів. Так, наприкінці грудня минулого року міністр фінансів заявив про втрату довіри до Білорусі через порушення митного режиму, в тому числі - ввезення санкційних і підакцизних товарів на територію РФ.

У 2017 році Україна пригрозила білоруським компаніям санкціями за постачання товарів у "Л/ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram