ГоловнаСвіт

Держдума РФ не підтримала повернення своєї делегації в ПАРЄ

Росіяни вимагають змінити регламент Асамблеї.

Держдума РФ не підтримала повернення своєї делегації в ПАРЄ
Фото: EPA/UPG

Держдума РФ виступила проти повернення російської делегації до роботи в Парламентській асамблеї Ради Європи. Про це повідомляє агентство "Интерфакс".

Усі чотири фракції російського парламенту підтримали відповідну заяву.

"Сьогодні жодних істотних зрушень у позиції Асамблеї немає. У цій ситуації Державна Дума не бачить підстав для повернення російської делегації в ПАРЄ і відновлення сплати внесків Російської Федерації в бюджет Ради Європи. Депутати Державної Думи у зв'язку з цим заявляють про недоцільність скерування заявки на підтвердження повноважень членів російської делегації в ПАРЄ у 2019 році", - сказано в документі.

Депутати висловилися за необхідність привести Регламент ПАРЄ у відповідність до Статуту Ради Європи, в якому гарантовано рівні права всіх 47 країн-учасниць Організації.

Нагадаємо, після початку агресії Росії проти України у 2014 році права російської делегації в ПАРЄ були обмежені, включно з позбавленням її права голосу. На знак протесту делегація РФ відмовилася від участі в сесіях асамблеї, які проходять чотири рази на рік. У 2017 році Москва призупинила виплату внесків у бюджет Ради Європи. За статутом Ради Європи, якщо до червня цього року російська сторона не відновить виконання своїх фінансових зобов'язань, державу можуть позбавити репрезентаційних прав в організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram