ГоловнаСвіт

Влада США відкрила проти Huawei кримінальну справу за комерційне шпигунство

Китайську компанію підозрюють у крадіжці технології у T-Mobile.

Влада США відкрила проти Huawei кримінальну справу за комерційне шпигунство
Фото: EPA/UPG

Влада США відкрила кримінальну справу проти китайської Huawei. Її підозрюють у крадіжці комерційних секретів у американських компаній, повідомила в середу газета The Wall Street Journal з посиланням на неназвані джерела.

Слідство вважає, що Huawei, найбільший у світі виробник телеком-обладнання, міг викрасти технології в американського стільникового оператора T-Mobile для тестування смартфонів. За словами джерел видання, розслідування перебуває на завершальній стадії, уже скоро можуть оголосити звинувачення.

T-Mobile у 2014 році подав до суду на Huawei, звинувативши компанію в привласненні робота для тестування смартфонів.

Робот Tappy, розроблений для тестування смартфонів компанією T-Mobile
Фото: T-Mobile
Робот Tappy, розроблений для тестування смартфонів компанією T-Mobile

У Huawei відповіли, що суперечку з T-Mobile було врегульовано ще 2017 року "шляхом винесення вердикту суду присяжних, які не виявили ані шкоди, ані нечесного збагачення, ані навмисної чи зловмисної поведінки". T-Mobile тоді вдалося отримати невелику компенсацію в $4,8 млн, але більшості її вимог не задовольнили.

Нагадаємо, в грудні 2018 року топ-менеджер Huawei Technologies Мен Ваньчжоу заарештували в Канаді за запитом США. Доньку засновника Huawei Рена Чженфея, яка займає посаду фінансового директора в концерні, підозрюють у порушенні торгових санкцій, введених США проти Ірану.

У січні 2019 року за підозрою в шпигунстві затримали топ-співробітника польського відділення Huawei Ван Вейджина (Станіслава Вана).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram