ГоловнаСвіт

Прокурори США надали суду докази брехні Манафорта

Сторона звинувачення висловила бажання розірвати з Манафортом угоду про співпрацю зі слідством

Прокурори США надали суду докази брехні Манафорта
Фото: pravdainform.com.ua

Команда спецпрокурора США Роберта Мюллера надала суду докази про те, що колишній глава передвиборного штабу Трампа Пол Манафорт надавав неправдиві свідчення, порушуючи угоду про визнання провини.

Звинувачення проти Манафорта у брехні стали причиною бажання прокурорів розірвати угоду з ним про співпрацю зі слідством, повідомляє Голос Америки.

Серед іншого, з документів випливає, що спецпрокурор США звинуватив Манафорта в неправдивих свідченнях про його контакти з Костянтином Килимником, якого також підозрюють в зв'язках з російськими спецслужбами, зазначає CNN. Агентство припустило, що саме фігуру Килимника прокурори вважають центральною в цій справі.

Раніше прокурори звинувачували Манафорта в тому, що він надавав Килимнику дані опитувань щодо президентської кампанії 2016 року, а також обговорював з Килимником "мирний план" щодо України.

Юристи Манафорта минулого тижня заявили, що він не брехав слідству навмисно, а говорив правду "в міру можливостей".

Нагадаємо, Манафорт увійшов до складу передвиборного штабу Трампа в березні 2016 року. Уже через два місяці він очолив виборчу кампанію майбутнього президента США, хоча в серпні того ж року йому довелося покинути штаб через скандал, що розгорівся в пресі.

У серпні 2018 року присяжні визнали Манафорта винним з 8 з 18 пунктів звинувачення в рамках першої справи - про банківське шахрайство і ухиляння від сплати податків. Манафорту загрожує до 10 років позбавлення волі, і обвинувальний висновок у другій справі міг би збільшити цей термін.

У вересні 2018 року Манафорт визнав провину в змові проти США і в змові з метою перешкоджання правосуддю.

Манафорт працював на українських політиків з 2005-го по 2014 рік. Тоді він консультував Партію регіонів і Віктора Януковича, а також співпрацював з українськими олігархами - Рінатом Ахметовим, Сергієм Льовочкіним та іншими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram