ГоловнаСвіт

У Кенії під час нападу на готель загинули 14 людей

Відповідальність за напад узяло сомалійське екстремістське угруповання "Аш-Шабаб".

Щонайменше 14 людей загинули в результаті нападу на п'ятизірковий готель Dusit у столиці Кенії Найробі. Це перший подібний напад у кенійській столиці за останні п'ять років.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Президент країни Ухуру Кеніата заявив, що операція проти терористів завершена, всі вони знищені. Також, за його словами, більш ніж 700 осіб евакуювали служби безпеки.

Відповідальність за напад узяло сомалійське екстремістське угруповання "Аш-Шабаб". Влада Кенії розглядає інцидент як теракт.

Агентство Reuters повідомляє, що загинули 11 кенійців, один громадянин США і британець. Ще двоє убитих поки що не упізнані.

Напад стався вдень у вівторок. Терористи прибули до готельного комплексу автомобілем і обстріляли охорону, після чого увірвалися на територію. У нападі брали участь щонайменше чотири бойовики. Спочатку прогримів вибух на парковці, а потім смертник підірвав себе в фойє готелю.

П'ятизірковий готель Dusit складається з 101 номера. На території комплексу також розташовані ресторан і офіси міжнародних компаній.

Нагадаємо, в Кенії за останні роки відбулося декілька терактів, значну частину яких скоїли бойовики "Аш-Шабаб" із сусіднього Сомалі. У вересні 2013 року терористи цього угруповання напали на торговий центр Westgate в Найробі, в результаті загинули 67 осіб. Облога торгового центру тривала кілька днів.

Два роки потому бойовики напали на університет міста Гарісса, убивши близько 150 осіб.

У 2017 році бойовики відкрили стрілянину по автобусах, які перевозили студентів кенійського Технічного університету Момбаса в прибережному окрузі Квал. Тоді загинули дві співробітниці університету, кілька студентів отримали поранення. Також було поранено водія і двох правоохоронців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram