ГоловнаСвіт

Кандидат у генпрокурори США пообіцяв оприлюднити інформацію про втручання РФ у вибори

Вільям Барр не вважає розслідування "полюванням на відьом".

Кандидат у генпрокурори США пообіцяв оприлюднити інформацію про втручання РФ у вибори
Уильям Барр
Фото: BBC.com

Кандидат у генеральні прокурори США Вільям Барр протягом слухань у юридичному комітеті Сенату заявив, що не буде достроково припиняти розслідування втручання Росії в американські вибори 2016 року, яке веде спецпрокурор Роберт Мюллер.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Життєво важливо, щоб Мюллер довів розслідування до кінця", - сказав Барр.

При цьому він уточнив, що не вважає, що спецпрокурор "полює на відьом". Раніше так, критикуючи розслідування, його назвав президент США Дональд Трамп.

Барр також зазначив, що громадськість слід проінформувати про результати роботи команди Мюллера. Тому в разі призначення на посаду генпрокурора він має намір оприлюднити "стільки інформації, скільки зможе".

Кандидат у генпрокурори підкреслив, що не допустить втручання в перебіг розслідування.

"Ніщо не може бути небезпечнішим, ніж політичне втручання", - сказав Барр, зазначивши, що, на його думку, Мюллер "чесний щодо президента і країни".

Нагадаємо, Барра висунув на посаду генпрокурора президент США Дональд Трамп. Його кандидатуру також повинен затвердити Сенат, голосування очікується в лютому. На початку 1990-х років Барр уже був генпрокурором в адміністрації Джорджа Буша-старшого.

У листопаді минулого року Трамп звільнив колишнього голову відомства і Генерального прокурора США Джеффа Сешнса, який відмовився наглядати за перебігом "російського розслідування".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram