ГоловнаСвіт

Президент Бразилії дозволив громадянам купувати до чотирьох одиниць зброї

Раніше для придбання зброї бразильці мали довести, що вона їм необхідна.

Президент Бразилії дозволив громадянам купувати до чотирьох одиниць зброї
Жаир Болсонару
Фото: EPA/UPG

Ультраправий президент Бразилії Жаїр Болсонару видав указ, що спрощує придбання зброї в країні. Так, згідно з новим законом, бразильці віком від 25 років без судимості можуть мати до чотирьох одиниць вогнепальної зброї, якщо вони живуть у регіоні з високим показником числа вбивств (понад 10 убивств на 100 тис. жителів).

Про це повідомляє Deutsche Welle.

У команді Болсонару заявили, що де-факто це нововведення працюватиме в усіх 27 бразильських штатах. Раніше для придбання зброї бразильці мали довести, що вона їм необхідна. На думку президента, це було "занадто суб'єктивно", а тепер у "добрих громадян з'явилося право на самозахист".

У новому законі не йдеться про носіння зброї в громадських місцях - тільки про придбання і зберігання вдома.

За 2017 рік у Бразилії було зафіксовано майже 64 тис. вбивств. На 100 тис. жителів припадає 30,8 випадка вбивств. Критики нововведення вважають, що воно призведе лише до збільшення кількості насильницьких злочинів.

Нагадаємо, Болсонару представляє Соціал-ліберальну партію, заступив на посаду президента Бразилії 1 січня 2019 року.Під час передвиборної кампанії він неодноразово виступав на підтримку військової диктатури в країні 1964-1985-х років, а також прославився жінконенависницькими, расистськими та гомофобними висловлюваннями.

У вересні минулого року Болсонару отримав ножове поранення в живіт під час зустрічі з виборцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram