ГоловнаСвіт

Директора польського відділення Huawei затримано за шпигунство

Підозрюваного заарештували на три місяці.

Директора польського відділення Huawei затримано за шпигунство
Польский офис Huawei
Фото: huawei.com

Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало двох чоловіків, підозрюваних у співпраці з китайською розвідкою. Один з них - колишній можновладний співробітник спецслужби, другий - директор польського відділення концерну Huawei.

Про це пише "Польське радіо".

"Громадянин Польщі та громадянин Китаю були затримані на підставі матеріалів слідства Агентства внутрішньої безпеки. Ці докази дозволили оголосити їм звинувачення згідно зі ст. 130 Кримінального кодексу. Вчора суд ухвалив заарештувати обох на три місяці. Ми маємо справу із серйозною ситуацією, яка стосується безпеки держави", - цитує видання прес-секретаря міністра-координатора польських спецслужб Станіслава Жарина.

Згідно зі статтею 130 Кримінального кодексу Польщі, учасник операцій зовнішньої розвідки проти Республіки Польща наражається на покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 1 до 10 років.

South China Morning Post вказує, що підозрюваного китайця звати Станіслав Ван (Stanislaw Wang)

Фото: LinkedIn

Нагадаємо, в грудні 2018 року топ-менеджера Huawei Technologies Мен Ваньчжоу заарештували в Канаді за запитом США. Дочку засновника Huawei Рена Чженфея, яка займає посаду фінансового директора в концерні, підозрюють у порушенні торгових санкцій, введених США проти Ірану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram