ГоловнаСвіт

Обвинувачений у вбивстві казахського фігуриста Тена розкаявся в суді

"Я визнаю, що я злодій. Але я пішов туди не для того, щоб убивати".

Арман Кудайбергенов, один з обвинувачених у вбивстві казахського фігуриста Дениса Тена, розкаявся в суді і попросив пробачення у сім'ї убитого.

Арман Кудайбергенов
Фото: mvd.gov.kz
Арман Кудайбергенов

Як повідомляє NUR.kz, він разом з іншим обвинуваченим Нурали Кіясовим вирішив поліпшити фінансове становище шляхом крадіжки дзеркал машин. "Лексус" Дениса Тена вони обрали випадково.

Коли вже йшли з дзеркалами, з'явився Тен.

"Я його не впізнав. Він запитав, що ми тут робимо. Я сунув йому в руки сумку з дзеркалами і кинувся навтьоки. Я знав, що матиму проблеми, якщо мене знову впіймають, плюс ще випливе злодійство в Астані. У мене не було іншого виходу, крім як утікати", - розповів підсудний.

"Коли я побіг далі, зауважив, що за мною женеться Денис. У підсумку він наздогнав мене. Між нами зав'язалася бійка. Чесно кажучи, він був сильніший за мене. Потім я зняв із себе ремінь і почав бити його ременем. Мені потрібно було втекти будь-яким способом. Тому що я знав, що мене посадять, якщо впіймають", - розповів він.

"Він ударив мене зверху. Я мало не зомлів і вхопився за ґрати. Коли я отямився, побачив, що поруч стоїть Нурали. У Дениса теж був шок. Усе сталося за лічені секунди. Потім ми почали втікати, я помітив, як Нурали викинув ніж. "Навіщо ти його викинув?" - запитав я його, і тоді він відповів, що вдарив Дениса ножем двічі. "Навіщо ти його поранив?" - запитав я. "Не знаю", - відповів він", - стверджує Кудайбергенов.

"Я прошу пробачення в матері Дениса Тена і всього народу. У мене і в думках не було вбивати людину. Я визнаю, що я злодій. Але я пішов туди не для того, щоб убивати. У мене не було таких намірів", - заявив Кудайбергенов.

Другий підсудний відмовився виступати перед судом, пославшись на болі в шлунку.

Денис Тен був найкращим фігуристом в історії казахстанського спорту. У 2014 році став третім на Олімпіаді в Сочі, у 2017 році переміг на Універсіаді в Алмати.

Він мав 25 років.

Фото: EPA/UPG

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram