ГоловнаСвіт

Прокуратура США перевіряє досьє українців, які відвідали інавгурацію Трампа

Дехто з гостей може бути пов'язаний з Росією.

Прокуратура США перевіряє досьє українців, які відвідали інавгурацію Трампа
На инаугурации Трампа
Фото: EPA/UPG

Співробітники спецпрокурора Роберта Мюллера перевіряють членів української делегації, які побували на урочистих заходах, присвячених інавгурації президента Дональда Трампа в січні 2017 року. Про це повідомляє The New York Times.

За інформацією джерел видання, на інавгурації і супутніх заходах побували 12 українських політиків і бізнесменів, "дехто з них має проросійські погляди".

"Деякі українці, які приїхали до Вашингтона на інавгурацію, або їхні союзники, просували грандіозні угоди або "мирні" плани, які відповідали інтересам Росії, в тому числі через скасування санкцій", - зазначає видання.

Слідчі опитують свідків, щоб з'ясувати, як члени української делегації потрапили на заходи, хто їх запрошував, з ким вони зустрічалися і спілкувалися. Також досліджується питання пожертвувань на виборчу кампанію - чи брав участь у них через підставних осіб будь-хто з українських політиків і підприємців.

Нагадаємо, за даними розслідування, екс-голова передвиборного штабу президента США Дональда Трампа політтехнолог Пол Манафорт передавав дані соцопитувань своєму діловому партнерові Костянтину Килимнику. Він був керівником київського офісу компанії Манафорта, його також підозрюють у зв'язках з російською розвідкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram