ГоловнаСвіт

Трамп відмовився від участі в Давоському форумі

У 2018 році Трамп став першим за 18 років чинним президентом США, який відвідав Всесвітній економічний форум.

Трамп відмовився від участі в Давоському форумі
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп скасував свою поїздку на Всесвітній економічний форум у швейцарському Давосі.

"Через непоступливість демократів з приводу безпеки на кордоні і величезної важливості завдання забезпечити безпеку для нашого народу, я при всій повазі скасовую мою дуже важливу поїздку до Давосу, до Швейцарії, на Всесвітній економічний форум", - написав він на своїй сторінці в Twitter.

Через відмову демократів виділити $5,7 млрд на будівництво прикордонних споруд з Мексикою в США з 22 грудня триває так званий шатдаун - часткове припинення роботи урядових структур, що може стати найдовшим в історії США.

Трамп відмовляється підписувати бюджет без цієї статті витрат. Він запросив демократів на чергову зустріч в Білий дім і закликав їх підтримати будівництво металевого бар'єру на кордоні. У відповідь спікер Палати представників Ненсі Пелосі і лідер демократів в сенаті Чак Шумер закликали його спочатку припинити "шатдаун", а потім починати дебати.

Дізнавшись, що фінансування на стіну демократи не схвалять, Трамп напередодні покинув зустріч з керівництвом Демократичної партії і заявив, що це - "марна трата часу".

У 2018 році Трамп став першим за 18 років чинним президентом США, який відвідав щорічні збори в Давосі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram