ГоловнаСвіт

Світовий банк погіршив прогноз зростання світової економіки

2019-го очікується 2,9% замість 3%.

Світовий банк погіршив прогноз зростання світової економіки
Фото: ppblog.ru

Світовий банк погіршив прогноз зростання світової економіки у 2019 році з 3% до 2,9% на тлі посилення ризиків і несприятливих чинників. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на січневий огляд "Перспективи світової економіки" (Global Economic Prospects, GEP).

Оцінка світового зростання за 2018 рік була знижена на 0,1%, до 3%. У 2020-2021 роках очікується гальмування до 2,8%. Уповільнення зростання може стати наслідком скорочення обсягів торгівлі та інвестицій.

У січневому прогнозі з підзаголовком "Похмурі перспективи" (Darkening Skies) Світовий банк зазначає, що деякі великі країни з ринковою економікою, що формується, відчули серйозний тиск з боку фінансових ринків. Загалом для цієї групи держав разом з країнами, що розвиваються, прогноз на 2019 рік знижено на до 4,2%, що буде відповідати темпам зростання минулого року, які також переглянули (з 4,5% до 4,2%).

У 2020 році СБ передбачає посилення зростання до 4,5%, у 2021 році - до 4,6%.

Нагадаємо, напередодні Міжнародний валютний фонд опублікував текст меморандуму з Україною за програмою stand-by, вказавши в коментарях до документа, що економічне зростання в Україні не виправдало очікувань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram