ГоловнаСвіт

У США порушили справу проти росіянки, яка зустрічалася з представниками штабу Трампа в 2016-му

Наталії Весельницькій пред'явлено звинувачення в перешкоджанні правосуддю.

У США порушили справу проти росіянки, яка зустрічалася з представниками штабу Трампа в 2016-му
Наталья Весельницкая
Фото: Радио Свобода

Проти російського юриста Наталії Весельницької в Нью-Йорку висунуто звинувачення в рамках справи про відмивання грошей.

За словами прокурора, діючи в ролі адвоката, обвинуваченого у цій справі, яку було завершено в 2017 році, Весельницька представила декларацію, що містить невірні відомості. Згідно з текстом обвинувачення, який був оприлюднено у вівторок, Весельницьку звинувачують в перешкоджанні правосуддю, повідомляє Голос Америки.

Нагадаємо, що в червні 2016 року Весельницька взяла участь у зустрічі, що відбулася в Trump Tower. Серед учасників зустрічі були син президента США Дональда Трампа, Дональд Трамп-молодший, зять Дональда Трампа Джаред Кушнер (пізніше став радником президента) і тодішній глава виборчого штабу республіканського кандидата Пол Манафорт.

Про зустріч Наталії Весельницької з Дональдом Трампом-молодшим в липні 2017-го повідомила газета The New York Times. За даними видання, вона говорила, що у неї є відомості, які можуть нашкодити Гілларі Клінтон під час передвиборної кампанії. Весельницька відкидала цю інформацію. Трамп-молодший заявив, що зустріч не привела ні до якого результату, а Весельницька говорила про "список Магнітського" і питання усиновлення дітей з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram