ГоловнаСвіт

Політична партія в Естонії вийшла з плакатами "Тут тільки естонці"

Політики намагалися звернути увагу на "роздробленість" суспільства.

Передвиборні плакати в Естонії
Фото: postimees.ee
Передвиборні плакати в Естонії

В Естонії політична партія запустила рекламну кампанію з плакатами "Тут тільки естонці" і "Тут тільки росіяни". Про це повідомляє талліннське видання Postimees.

Голова партії "Еесті 200" Христина Каллас пояснила появу плакатів спробою звернути увагу на проблему розколотого суспільства.

"Нехай перший кине в мене камінь той, хто скаже, що сенс зображеного на плакатах не є правдою. Наші діти ходять у різні школи, ми працюємо в різних робочих колективах і живемо в різних районах міста. Ми дивимося різні телеканали. І якщо це - НЕ розколоте суспільство, то як тоді це називати?" - сказала вона.

Каллас додала, що йдеться про різний добробут у різних регіонах, різні можливості в отриманні освіти та інших суто соціальних питаннях. Політик також вибачилася перед тими, хто вважав плакати образливими.

Плакати "Тут тільки естонці/тільки росіяни" з'явилися на трамвайних зупинках у центрі Таллінна 7 січня. У фейсбуці партія опублікувала фотографії, де естонці та росіяни знаходяться на одній секції зупинки з підписом "Це те, чого ми хочемо".

Партія "Еесті 200" одна з наймолодших у країні, вона зареєстрована тільки в листопаді 2018 року. Парламентські вибори в Естонії відбудуться 3 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram