ГоловнаСвіт

Біля берегів Гонконгу під час дозаправки загорівся танкер, є жертви

Одна людина загинула, двоє зникли безвісти.

Щонайменше одна людина загинула і ще двоє зникли безвісти в результаті пожежі на танкері Aulac Fortune біля гонконгівського острова Ламма.

Фото: EPA/UPG

Як повідомляє South China Morning Post, пожежа почалася близько 11:30 за місцевим часом. На те, щоб її загасити, знадобилося близько п'яти годин. Займання сталося під час дозаправки.

До місця події було скеровано три пожежні судна і поліцейські катери. Зниклих моряків шукають за допомогою трьох вертольотів.

Баржа-заправник не постраждала, але щонайменше один член її екіпажу отримав травми.

На борту танкера Aulac Fortune було 25 осіб. Більшість з них упали у воду або стрибнули самі і були врятовані. Чотирьох постраждалих госпіталізовано, один з них отримав серйозні опіки і зараз у тяжкому стані.

Причина займання наразі не встановлена.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Нагадаємо, що 7 січня в Чорному морі біля Туреччини затонув суховантаж "Волго-Балт-214" з українцями на борту.

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб пізніше повідомили, що затонуле судно могло перевозити вугілля, видобуте на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Зазначають, що до літа 2017 року судно ходило під російським прапором, замінивши його на два місяці на прапор держави Сент-Кітс і Невіс, а згодом, із серпня 2017-го - на прапор Панами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram