ГоловнаСвіт

Голова РПЦ вважає, що через гаджети здійснюється "вселенський контроль за людським родом"

"Коли ви користуєтеся гаджетом, хтось може точно знати, де ви, чим ви цікавитеся і чого ви побоюєтеся".

Голова РПЦ вважає, що через гаджети здійснюється "вселенський контроль за людським родом"
Патриарх Кирилл (Гундяев)
Фото: patriarchia.ru

Голова РПЦ патріарх Кирило (Гундяєв) переконаний, що надмірне використання гаджетів у повсякденному житті може "негативно позначитися на побудові міжособистісних відносин у соціумі".

Про це він заявив у різдвяному інтерв'ю росТВ, передає ТАСС.

"Звичайно, це дуже небезпечно для людини, це дегуманізація людської особистості. Адже ми стаємо людьми, ми розвиваємо людські якості з особистого спілкування, ми обмінюємося думками, ми обмінюємося почуттями. А все це багатство замінюється обміном інформацією через електронні пристрої, з усіма наслідками, що випливають з цього", - вважає голова РПЦ.

Кирило також заявив, що, використовуючи будь-який електронний пристрій, користувач може передати конфіденційну інформацію, навіть не усвідомлюючи цього.

"Щоразу, коли ви користуєтеся гаджетом, хочете ви цього чи ні, вмикаєте ви геолокацію чи ні, хтось може точно знати, де ви знаходитеся, точно знати, чим ви цікавитеся, точно знати, чого ви побоюєтеся. Тому всесвітня мережа гаджетів дає можливість здійснювати вселенський контроль над людським родом", - пояснив патріарх Кирило

При цьому він заявив, що РПЦ не виступає проти технічного прогресу і розвитку наукового знання.

"Нас будуть звинувачувати в тому, що ми проти прогресу, що ми ретрогради, а насправді мова йде не про прогрес науково-технічний, а мова йде про розвиток системи, прогрес розвитку, спрямований на контроль людської особистості в глобальному масштабі. Ось проти цього церква виступає. Будь ласка, ніколи не потрапляйте в рабство від того, що у ваших руках, або від того, що приходить у вашу свідомість ззовні. Ви повинні залишатися внутрішньо вільними і не підпадати під жодну залежність - ні під алкогольну, ні під наркотичну, ні під залежність від гаджетів", - додав патріарх Кирило.

Нагадаємо, напередодні предстоятель РПЦ не привітав Вселенського патріарха Варфоломія зі святом Різдва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram