ГоловнаСвіт

У Держдепі визнали відсутність графіка виведення американських військ з Сирії

Усього в Сирії розташовано 18 баз американських військових.

У Держдепі визнали відсутність графіка виведення американських військ з Сирії
Фото: americanspecialops.com

У Сполучених Штатів немає графіка виведення своїх військ з Сирії, але американські військові не збираються залишатися в цій країні на невизначений термін. Про це в п'ятницю заявив високопоставлений представник Держдепартаменту, повідомляє Голос Америки.

"У нас немає термінів виведення наших військ з Сирії", - сказав чиновник за кілька днів до початку великого дипломатичного турне держсекретаря Майка Помпео країнами Близького Сходу.

"Тільки слід уточнити, що ми не маємо наміру зберігати невизначену (у часі) військову присутність в Сирії. Президент прийняв рішення про виведення (військ), і ми прямо зараз розробляємо план для виконання цього рішення", - сказав американський дипломат, який поінформував журналістів про візит Помпео на Близький Схід.

Напередодні президент США Дональд Трамп заявив, що виведення американських військ з Сирії буде розтягнуто у часі процесом.

Нагадаємо, 19 грудня президент США Дональд Трамп схвалив виведення всіх американських сил з Сирії. Глава Білого дому вважає, що бойовики «Ісламської держави» вже переможені. Пізніше прес-секретар Білого дому Сара Сандерс заявила, що перемога над ІД не означає припинення існування коаліції.

Раніше газета The New York Times повідомляла, що Трамп дав Пентагону близько чотирьох місяців для виведення військ з Сирії. Президент США зазначив на засіданні кабінету міністрів в середу, що він сам про такі терміни не говорив.

Перша група американських військових, яка базувалася поблизу іракського кордону в районі Маліка в провінції Хасеке, 29 грудня була евакуйована з Сирії до Іраку.

Всього в Сирії розташовані 18 баз американських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram