ГоловнаСвіт

Хакери опублікували особисті дані сотень німецьких політиків

Постраждали всі парламентські партії, крім проросійської АДН.

Хакери опублікували особисті дані сотень німецьких політиків
Фото: xakep.ru

Невідомі хакери опублікували особисті дані сотень німецьких політиків. У мережу потрапила інформація з кредитних карток, номери телефонів, адреси, паспорти, рахунки, листи, запрошення, заявки на відвідування партз'їздів і навіть зміст чатів.

Як повідомляє "Німецька хвиля", витік зачепив усі партії, представлені в Бундестазі, крім проросійської правопопулістської "Альтернативи для Німеччини" (АДН). Постраждали парламентарії з блоку ХДС/ХСС, Соціал-демократичної партії Німеччини, партії "Союз-90"/"зелені", Лівої партії та Вільної демократичної партії Німеччини.

Злочинців не знайдено, мотиви злому і зливу даних поки що невідомі.

Судячи з усього, системного підходу до пошуку даних хакери не мали - вони просто опублікували все, що їм вдалося вкрасти. Важливих і секретних матеріалів серед цих даних, найімовірніше, немає, пише ARD.

Посилання на викрадені дані були поширені через соцмережу Twitter наприкінці грудня у вигляді "передріздвяних сюрпризів". Однак помітили їх лише ввечері 3 січня. На цей момент представники потерпілих партій оцінюють завдану їм шкоду.

Федеральне управління з інформаційної безпеки Німеччини (BSI) підтвердило витік даних. Подію розслідує німецька влада.

Нагадаємо, в грудні 2018 року стало відомо, що хакери три роки читали повідомлення в системі дипломатичних комунікацій Європейського Союзу. До злому може бути причетний хакерський підрозділ Народно-визвольної армії Китаю.

У жовтні 2018 року британське МЗС заявило, що за більшість великих кібератак в останні роки "майже напевне відповідальна ГРУ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram