ГоловнаСвіт

Посол КНДР попросив притулку в Італії, - ЗМІ

Посол КНДР попросив притулку в Італії, - ЗМІ
Флаг КНДР
Фото: eadaily.com

Виконувач обов'язків посла Північної Кореї в Італії подав запит на отримання притулку для себе і його сім'ї.

Про це повідомляє південнокорейське видання Yonhap з посиланням на свої джерела.

Відзначають, що сім'я 48-річного дипломата Чо Сон Гіля зараз перебуває під охороною італійської влади.

Південнокорейські ЗМІ отримали цю інформацію ще в грудні 2018 року. Офіційно влада цю інформацію не підтверджує.

Чо Сон Гіль виконував обов'язки посла КНДР у Римі з жовтня 2017 року. Попереднього посла видворили з країни після чергових ракетних випробувань Пхеньяна.

У разі підтвердження інформації про запит на притулок Чо Сон Гіль стане найбільш високопоставленим дипломатом, який утік із КНДР. У 2016 році в Південну Корею втік колишній заступник посла Північної Кореї у Великобританії.

Зазвичай інформація про перебіжчиків з КНДР спливає рідко, але південнокорейські ЗМІ пишуть, що з 2015 року в їхню країну переїхали кілька дипломатів. Загалом ж після завершення Корейської війни 1950-1953 років близько 30 тис. жителів Північної Кореї втекли в Південну, більшість із них - через територію Китаю.

Нагадаємо, в травні минулого року Північна Корея видала США трьох ув'язнених американців.

У грудні 2017 року північнокорейський солдат утік у Південну Корею через демілітаризовану зону. А раніше, в листопаді, під час втечі з КНДР було поранено північнокорейського солдата. Згодом було опубліковано відеозапис його втечі. Прикордонники КНДР відкрили вогонь по перебіжчикові, він отримав шість вогнепальних поранень, однак зумів доповзти до південнокорейської сторони. Згодом солдата госпіталізували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram