ГоловнаСвіт

Президент Туркменістану призначив сина заступником голови Ахалського велаята

До цього Сердар Бердимухамедов був заступником міністра закордонних справ країни.

Президент Туркменістану призначив сина заступником голови Ахалського велаята
Гурбангулы Бердымухамедов
Фото: vice.com

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов підписав постанову про призначення свого сина Сердара Гурбангулиєвича Бердимухамедова заступником хякима (голови) Ахалського велаята на півдні країни.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на туркменське Державне інформаційне агентство.

Одночасно президент звільнив Бердимухамедова з посади заступника міністра закордонних справ у зв'язку з новим призначенням. Цей пост він займав з 30 березня 2018 року, коли президент підписав відповідне призначення.

На виборах 25 березня 2018 року Седар Бердимухамедов був обраний депутатом Меджлісу (парламенту) Туркменістану.

Сердар Бердимухамедов народився в 1981 році. Він навчався в Туркменському сільськогосподарському університеті імені Ніязова за фахом інженер-технолог, а також - у Дипломатичній академії МЗС Росії на фахівця з міжнародних відносин і пройшов курс у Центрі політики безпеки в Женеві, де отримав диплом експерта з європейської та міжнародної безпеки.

До липня 2016 року він займав посаду заступника голови Державного агентства з управління і використання вуглеводневих ресурсів при президентові Туркменістану. Ця державна структура курувала діяльність іноземних інвесторів у країні в галузях ПЕК, у тому числі компаній, що працюють за проектами УРП. У середині липня 2016 року президент Бердимухамедов скасував це держагентство.

Сердар Бердимухамедов - єдиний син президента Туркменістану, у якого є також три доньки і четверо онуків.

Ахалський велаят розташований на півдні центральної частини Туркменістану, на кордоні Ірану та Афганістану в передгір'ях Копетдагу. Населення області становить 939,7 тис. осіб за даними перепису 2005 року. У 2000 році в Ахалському велаяті проживало 14% всього населення Туркменістану.

Нагадаємо, з 2019 року уряд Туркменістану припинить безкоштовно надавати жителям країни електроенергію, газ, воду і сіль.

У 2016 році парламент Туркменістану забезпечив президентові Бердимухамедову довічне правління.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram