ГоловнаСвіт

Трамп розраховує на швидку зустріч з Кім Чен Ином

Президент США отримав лист від лідера КНДР.

Трамп розраховує на швидку зустріч з Кім Чен Ином
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп повідомив, що отримав листа від північнокорейського лідера Кім Чен Ина і розраховує незабаром зустрітися з ним, щоб продовжити спроби переконати Пхеньян відмовитися від розробки ядерної зброї.

Розмовляючи з журналістами в Білому домі, Трамп зазначив, що ніколи не робив наголос на темпах зусиль Пхеньяна в плані денуклеаризації, повідомляє Голос Америки. Під час сінгапурського саміту двох лідерів в червні минулого року Кім Чен Ин обіцяв вести роботу в цьому напрямку, однак з того часу сторони не досягли помітного прогресу.

У вівторок Кім Чен Ин заявив у телезверненні, що готовий в будь-який момент знову зустрітися з Трампом, проте попередив, що може змінити напрямок, якщо США будуть продовжувати санкції і тиск на КНДР.

Днем раніше південнокорейська газета «Чосон ільбо» повідомила, що Кім Чен Ин направив Трампу повідомлення з приводу ядерних переговорів. Ніяких подробиць про це повідомлення видання не уточнило.

Трамп в розмові з журналістами назвав лист «відмінним», не ставши, однак, вдаватися в деталі.

Як повідомлялося, глава Білого дому неодноразово називав попередню зустріч з Кім Чен Ином успішною з точки зору подальшої денуклеаризації півострова, проте США відмовилися знімати санкції до повного ядерного роззброєння Пхеньяну. На Генасамблеї ООН глава МЗС КНДР Лі Ен Хо заявив, що його країна не відмовиться від атомної бомби доти, поки в КНДР не переконаються, що Америка не загрожує її національній безпеці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram