ГоловнаСвіт

Прикордонники США застосували сльозогінний газ проти мігрантів з Мексики

Затримано 25 осіб, які жбурляли в прикордонників каміння.

Прикордонники США застосували сльозогінний газ проти мігрантів з Мексики

Близько 150 біженців з Латинської Америки у вівторок, 1 січня, спробували перетнути кордон США і Мексики неподалік від Тіхуани. Прикордонники США застосували проти мігрантів сльозогінний газ, повідомляє "Німецька хвиля".

У прикордонній службі США зазначили, що сльозогінний газ застосували у зв'язку з тим, що натовп почав жбурляти в правоохоронців каміння. У результаті затримано 25 осіб, серед них - двох підлітків. Решта біженців змогли повернутися на територію Мексики.

"При цьому як стверджує фотокореспондент AP, мігранти почали жбурляти каміння після того, як прикордонники застосували силу", - наголошено в повідомленні.

Поки що міністерство закордонних справ Мексики не виступало із заявами з приводу інциденту. У зв'язку зі схожою подією в листопаді 2018 року мексиканська влада ініціювала розслідування, розцінивши застосування сльозогінного газу як використання зброї проти держави.

Нагадаємо, 11 грудня 2018 року президент США Дональд Трамп заявив, що добудує стіну на кордоні з Мексикою, навіть якщо для цього доведеться задіяти армію. Через великі витрати на будівництво стіни уряд США частково припинив роботу, оскільки не зміг узгодити фінансування цього проекту на 2019 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram