ГоловнаСвіт

У Франції в новорічну ніч через несправність атракціону люди на 9 годин застрягли на висоті 52 метри

Інцидент стався через несправну деталь.

У Франції в новорічну ніч через несправність атракціону люди на 9 годин застрягли на висоті 52 метри

У французькому місті Ренн вісім осіб на 9 годин застрягли на висоті 52 метрів через несправність атракціону. Частина застряглих- неповнолітні віком від 13 до 17 років, повідомляє ВВС-Україна.

За словами власника атракціону, інцидент стався через несправну деталь. Він стверджує, що безпеці людей нічого не загрожувало: "єдиною проблемою було зрозуміти, як їх можна спустити на землю".

Рятувальники провели кілька невдалих спроб дістатися до заблокованих відвідувачів атракціону із землі, проте пожежні сходи виявилися для цього занадто короткими.

Для порятунку вирішили використовувати вертоліт, який підлітав до кабіни і один за іншим спускав людей вниз. На відеозаписах, які поширюються в соцмережах, видно, як з робочого атракціону якоїсь миті починають сипатися іскри. Це сталося ввечері 31 грудня - близько 20:30 за місцевим часом.

Відомо, що рятувальна операція тривала понад 9 годин. Першого відвідувача атракціону спустили на землю незадовго до півночі, останнього - близько шостої ранку 1 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram