ГоловнаСвіт

У Німеччині водій скоїв серію наїздів на пішоходів

Поліція вважає, що чоловік мав "очевидний намір убити іноземців".

У Німеччині водій скоїв серію наїздів на пішоходів
Фото: Chris Lymberopoulos

У місті Ботроп на заході Німеччини в ніч на вівторок, 1 січня, водій легкового автомобіля кілька разів наїхав на пішоходів. Про це повідомила поліція Мюнстера, яка розслідує подію, інформує Німецька хвиля.

Серія автонаїздів відбулася незабаром після півночі. За версією слідства, 50-річний водій з Ессена спрямував свій "Мерседес" сріблястого кольору на пішохода на під'їздах до центру Ботропа. Перехожому вдалося врятуватися.

Водій продовжив рух і повторив спробу наїзду в районі жвавої площі Берлінер Платц. Цього разу під колеса потрапила група як мінімум з чотирьох пішоходів, серед яких були громадяни Сирії й Афганістану. За даними поліції, кілька людей отримали важкі поранення.

Водій спробував утекти з місця події. Зупинити його автомобіль вдалося поліції в Ессені, чоловіка затримали до оголошення звинувачень. В Ессені він також намагався збити людей, які стояли на автобусній зупинці.

Затриманий скоїв наїзд на людей загалом у чотирьох місцях, поранивши при цьому п'ятьох людей, уточнили в поліції.

"Слідчі органи виходять з того, що це була цілеспрямована атака, можливо. пов'язана з ксенофобськими настроями водія", - зазначають у правоохоронних органах.

Зі свого боку міністр внутрішніх справ федеральної землі Північний Рейн - Вестфалія Герберт Ройль заявив, що чоловік мав "очевидний намір убити іноземців".

Повідомляють, що прокуратура має "попередні дані про психічне захворювання" водія. Відомо також, що він громадянин Німеччини.

Нагадаємо, в грудні в німецькому місті Реклінгхаузен легковий автомобіль в'їхав у натовп пішоходів на автобусній зупинці. Одна людина загинула, 8 отримали поранення.

Раніше повідомляли, що в новорічну ніч японець навмисне спрямував фургон у натовп в Токіо. Постраждали вісім осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram