ГоловнаСвіт

Затриманий за звинуваченням у шпигунстві американець приїхав у Москву на весілля друга

Сім'я американця впевнена в його невинності.

Затриманий за звинуваченням у шпигунстві американець приїхав у Москву на весілля друга
Пол Уилан
Фото: CNN

Американський громадянин, якого затримали в Росії за звинуваченням у шпигунстві, виявився відставним морським піхотинцем.

Про це пише CNN з посиланням на брата затриманого американця.

48-річний Пол Уїлан з передмістя Детройта, штат Мічиган, вилетів до Москви 22 грудня. Його запросив на весілля один, теж колишній військовий, який одружився з росіянкою. Але на церемонію 28 грудня Уїлан не прийшов. Як виявилося пізніше, в цей день він був заарештований за звинуваченням у шпигунстві.

Уїлан працює в службі безпеки американської компанії BorgWarner.

"Ми дуже хвилюємося за його безпеку і благополуччя. Його невинність не підлягає сумніву, і ми віримо, що його права будуть дотримуватися", - заявив брат Вілана Девід. Сім'я Вілана з п'ятниці до понеділка нічого не знала про його долю, і, як заявив брат, сприйняла його затримання і арешт з деяким полегшенням: "Ми і далі хвилюємося, але хоча б знаємо, що він живий".

Сім'я Вілана зв'язалася з представниками Конгресу, посольством США і Державним департаментом.

Нагадаємо, влітку 2018 року в Вашингтоні затримали росіянку Марію Бутіну. Її звинуватили в "змові з метою роботи агентом іноземної держави" без попереднього повідомлення американського уряду, а також у зв'язках "з громадянами США і організаціями, що мають вплив в американській політиці". Їй загрожує до п'яти років ув'язнення.

Марія Бутіна з 2015 року і, імовірно, до лютого 2017 року працювала за вказівкою "топ-чиновника з Центрального Банку, який раніше був членом парламенту Російської Федерації" - Олександра Торшина.

У грудні Бутіна пішла на угоду зі слідством і частково визнала себе винною в змові з метою завдати шкоди США.

Уклавши угоду зі слідством, Бутіна, за законами США, відмовилася від відкритого судового процесу за участю 12 присяжних. Також вона позбулася права подати апеляцію на вирок, який їй буде винесено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram