ГоловнаСвіт

У Москві за звинуваченням у шпигунстві затримали американця

Затримання відбулося ще декілька днів тому.

У Москві за звинуваченням у шпигунстві затримали американця
Фото: belnovosti.by

Співробітники ФСБ Росії затримали в Москві за підозрою в шпигунстві громадянина США Пола Вілана, повідомили "Интерфаксу" в понеділок у Центрі громадських зв'язків (ЦГЗ) ФСБ Росії

"28 грудня в Москві співробітники ФСБ Росії під час проведення шпигунської акції затримали громадянина США Пола Вілана. Слідче управління ФСБ Росії проти громадянина США порушило кримінальну справу за статтею 276 КК РФ (шпигунство)", - йдеться в повідомленні.

Проводять слідчі дії.

Нагадаємо, влітку 2018 року в Вашингтоні затримали росіянку Марію Бутіну. Її звинуватили в "змові з метою роботи агентом іноземної держави" без попереднього повідомлення американського уряду, а також у зв'язках "з громадянами США і організаціями, що мають вплив в американській політиці". Їй загрожує до п'яти років ув'язнення.

Марія Бутіна з 2015 року і, ймовірно, до лютого 2017 року працювала за вказівкою "топ-чиновника з Центрального Банку, який раніше був членом парламенту Російської Федерації" - Олександра Торшина.

У грудні Бутіна пішла на угоду зі слідством і частково визнала себе винуватою у змові з метою завдати шкоди США.

Уклавши угоду зі слідством, Бутіна, за законами США, відмовилася від відкритого судового процесу за участю 12 присяжних. Також вона позбулася права подати апеляцію на вирок, який їй буде винесено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram