ГоловнаСвіт

Міністр торгівлі Великобританії: ймовірність скасування Брекзит - 50%

Міністр закликав парламент підтримати угоду про вихід з ЄС.

Міністр торгівлі Великобританії: ймовірність скасування Брекзит - 50%
Фото: pixabay.org

Британському парламенту потрібно підтримати угоду про вихід Великобританії з ЄС, досягнуту прем'єр-міністром Терезою Мей, оскільки в іншому випадку шанси країни вийти з ЄС значно знижуються, заявив в інтерв'ю газеті The Sunday Times міністр міжнародної торгівлі Великобританії Ліам Фокс.

"Якщо ми не проголосуємо за неї (угоду щодо Brexit, досягнуту Мей - ред.), я не думаю, що шанси будуть вищими, ніж 50 на 50", - заявив прихильник Brexit Фокс.

Єдиний спосіб бути на 100% впевненим, що Великобританія вийде з ЄС, це підтримати угоду Мей в парламенті, зазначив міністр.

Міністр наголошує, що особисто він радше вирішить укласти угоду з пунктом про "страхувальний" план для ірландського кордону, проти якого виступають багато членів британського парламенту, ніж залишитися в складі ЄС.

"Якщо вибір стоїть між дуже незначним ризиком застосування "страхувального" плану і набагато більш значним ризиком відсутності Brexit, то я точно впевнений, яким шляхом піти", - заявив він.

Для консерваторів, зазначає Фокс, підтримати Мей - "справа честі".

Нагадаємо, Мей 10 грудня заявила, що вирішила перенести на пізніший термін заплановане на 11 грудня голосування в парламенті щодо угоди про Brexit. Таке рішення вона ухвалила з урахуванням того, що більшість депутатів не готові підтримати угоду в її нинішньому вигляді, водночас найбільшу кількість заперечень викликає "страхувальний" план щодо кордону з Ірландією.

Парламент Великобританії відновить обговорення проекту угоди з Брюсселем у січні 2019 року, а рішення про те, ухвалити проект чи ні, визначиться під час голосування парламентаріїв у період з 14 по 21 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram