ГоловнаСвіт

Бі-Бі-Сі звинувачує РФ у зливі у відкритий доступ персональних даних своїх московських кореспондентів

Раніше Sunday Times опублікувала список співробітників британського відділення пропагандистського російського ресурсу Sputnik.

Бі-Бі-Сі звинувачує РФ у зливі у відкритий доступ персональних даних своїх московських кореспондентів
Фото: EPA\UPG

Британський суспільний мовник Бі-бі-сі надіслав офіційну скаргу в Міністерство закордонних справ Росії через публікацію у відкритому доступі персональних даних московських працівників корпорації, які були доступні тільки державним органам РФ. Про це йдеться на сайті Бі-бі-сі.

"25 грудня сайт pikabu.ru, сайт segodnya.ru, а також спільнота "ВКонтакті" під назвою "За Матушку - Россию" опублікували список 44 співробітників Бі-бі-сі, що працюють в Росії, включаючи їхні повні імена і фотографії", - йдеться в матеріалі.

Журналісти Бі-бі-сі вивчили опубліковані дані і порівняли їх з тими, що можна знайти у відкритому доступі. Щонайменше частина опублікованої інформації є тільки у державних органів.

Опублікований список журналістів повністю відповідає тому списку людей, які в 2018 році мали офіційну акредитацію для роботи в Росії.

"Ми завжди працювали в Росії відповідно до російського законодавства і сумлінно дотримуємося правил ліцензування та отримання акредитацій. Тому нас особливо непокоїть те, що особисті дані наших співробітників, які ми надали російській владі в рамках нашої законної діяльності, були розкриті у такий спосіб", - заявив глава Всесвітньої служби Бі-бі-сі Джеймі Ангус.

Він сказав, що корпорація попросила РФ розслідувати "цю подію, яка не може не викликати тривогу" через загрозу безпеці журналістів.

Сайт segodnya.ru назвав список "Наша відповідь Чемберлену" і заявив, що це відповідь на опублікований 23 грудня в газеті Sunday Times список із зазначенням посад восьми співробітників британського відділення російського пропагандистського ресурсу Sputnik, яке входить в корпорацію RT.

Після цього офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що російські дипломати "розробляють питання контрзаходів".

Пізніше Захарова звинуватила Лондон "в брудних іграх", заявивши, що в МЗС Росії не надходило скарг від "Бі-бі-сі" через публікацію персональних даних співробітників корпорації, що працюють в Москві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram