ГоловнаСвіт

ГРУ РФ надсилало листи членам Конгресу США від імені "патріотів України", - The Washington Post

У них йшлося про нібито "гігантський" рівень корупції в ЗСУ.

ГРУ РФ надсилало листи членам Конгресу США від імені "патріотів України", - The Washington Post
Фото: Wiki

Головне управління Генштабу Міноборони РФ, яке раніше називалося ГРУ, намагалося вплинути на політику конгресу США з українського питання в 2015 році. Про це йдеться в статті The Washington Post.

У виданні повідомляють, що в лютому 2015 року біля десятка американських сенаторів отримали електронні листи, в яких від імені об'єднання "Патріоти України" була петиція із закликом "врятувати Україну". Текст її написано на кострубато англійській, відзначається в статті.

"Сенатори і конгресмени США! Сьогодні ситуація в Україні дуже погана. Україна веде війну. Рівень корупції в збройних силах України гігантський. Високопоставлені офіцери продають озброєння терористам", - говорилося в петиції.

У ній також містилося прохання відправити "досвідчених фахівців США та НАТО", щоб ті замінили українських офіцерів і взяли на себе командування збройними силами країни.

Газета називає це найстарішою зі відомих на цей час спроб ГРУ вплинути на політиків у США. Співробітники західних спецслужб вважають, що листи переслідували дві мети: деморалізувати українців і змусити американських політиків повірити в те, що Київ не довіряє власним збройним силам.

WP пише, що за цими листами стояла в/ч 54777 - 72-й окремий центр спеціальної служби ГРУ.

Співробітники цієї військової частини також створювали фальшиві аккаунти в соціальних мережах і розміщували коментарі російською та англійською: наприклад, видавали себе за українських патріотів і писали, що їм набридли проросійські "фашисти".

Міністерство оборони Росії на запити газети щодо пояснень цих фактів не відповіло.

Нагадаємо, раніше журналісти The Washington Post дізналися, що Ле Пен перед виборами отримувала гроші від російських бізнесменів, що мають вплив в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram