ГоловнаСвіт

Продовження економічних санкцій ЄС проти Росії набуде чинності 29 грудня

Обмеження стосуються фінансового, енергетичного й оборонного секторів, а також товарів подвійного призначення.

Продовження економічних санкцій ЄС проти Росії набуде чинності 29 грудня
ЕС продлил экономические санкции против РФ
Фото: Вести Экономика

Прийняту Радою Європейського Союзу 21 грудня постанову про продовження економічних санкцій проти Росії опубліковано в "Офіційному віснику" ЄС 28 грудня і набуде чинності наступного дня після оприлюднення.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це рішення набуває чинності наступного дня після його публікації в "Офіційному журналі" Європейського Союзу", - йдеться в повідомленні.

Рішення про чергове продовження секторальних санкцій було прийнято одностайно за письмовою процедурою. Це було юридичне затвердження прийнятого 13 грудня 2018 року на саміті ЄС у Брюсселі відповідного політичного рішення голів держав і урядів країн ЄС. Вони після доповідей президента Франції Еммануеля Макрона і канцлера ФРН Анґели Меркель вважали, що у виконанні Мінських угод, з якими ЄС пов'язав ці обмежувальні заходи, немає прогресу.

Нагадаємо, ці санкції були введені 31 липня 2014 року терміном на один рік "у відповідь на дії Росії зі дестабілізації ситуації в Україні". Їх було посилено у вересні 2014 року.

19 березня 2015 року Європейський рада пов'язала термін дії санкцій з повним виконанням Мінських угод. Заходи стосуються фінансового, енергетичного й оборонного секторів, а також товарів подвійного призначення.

12 грудня Європарламент прийняв резолюцію, в якій засудив будівництво російського проекту магістрального газопроводу в обхід України "Північний потік-2" і виступив за його скасування, а також закликав ЄС ввести додаткові санкції проти РФ у разі, якщо вона не звільнить захоплених українських моряків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram