ГоловнаСвіт

Спікер ісламістів в Афганістані загинув у результаті удару з безпілотника

До вступу в ІДІЛ Султан Азіз Азам був популярним журналістом і поетом.

Спікер ісламістів в Афганістані загинув у результаті удару з безпілотника
Фото: Medyan Dairieh / ZUMAPRESS.com / Globallookpress

Армія Афганістану заявила, що спікер місцевого підрозділу екстремістського угруповання "Ісламська держава" загинув у результаті удару з безпілотного апарата, повідомляє Радіо Свобода.

Як сказано в заяві армії, Султана Азіза Азама ліквідували в провінції Нангаргар на сході країни, коли, "діючи на підставі даних розвідки, літаки, не уточнюємо - які, вдарили" по ньому.

Заступник прес-секретаря Міністерства внутрішніх справ Афганістану повідомив, що Султан Азіз Азам, крім роботи спікера місцевого підрозділу ІДІЛ, також відповідав за рекрутування бойовиків для гучних нападів у містах, переважно на державних службовців і силовиків.

Військові США підтвердили заяву афганської армії про ліквідацію спікера ісламістів, але заявили, що це сталося ще 23 грудня, а не 26-го, як стверджували афганці. За даними американців, у результаті удару вбито ще одного бойовика угруповання. Про можливих цивільних жертв удару жодних повідомлень немає.

Султан Азіз Азам до вступу в лави "Ісламської держави" був журналістом і поетом, популярним у Джалалабаді, центрі провінції Нангаргар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram