ГоловнаСвіт

У Відні невідомі напали на ченців місцевого монастиря, є постраждалі

Ймовірним мотивом нападу поліція вважає пограбування.

У Відні невідомі напали на ченців місцевого монастиря, є постраждалі
Фото: Krone

Щонайменше п'ятьох ченців поранено під час нападу двох осіб на церкву при монастирі імені Марії Безупечної у Відні. За даними поліції, вони взяли служителів церкви в заручники, зв'язавши їх і пограбувавши; деякі поранені важко, передає Російська служба Бі-бі-сі.

Найімовірніше мотивом нападу було пограбування, вважають в поліції. Щонайменше один з нападників вимагав віддати йому гроші і цінності, повідомляють поліцейські.

Газета Kronen Zeitung стверджує, що під час нападу було чутно постріли.

Представник поліції в розмові з виданням уточнив, що нападники увірвалися до церкви під час служби 68-річного ченця, і, погрожуючи вогнепальною зброєю, змусили його лягти на землю. Вони кілька разів вдарили священнослужителя, в результаті чого він отримав травму голови. Потім вони напали на іншого служителя церкви, і пізніше між ними зав'язалася бійка.

Поліція проводить спецоперацію із затримання злочинців. На місце прибув федеральний антитерористичний підрозділ, територію обстежують з вертольотами.

Поліція припускала, що нападники могли залишитися в монастирі, який складається з цілого комплексу будівель, проте там в результаті нікого не знайшли.

Раніше сьогодні через повідомлення про мінування в центрі Відня евакуювали собор Святого Стефана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram