ГоловнаСвіт

Американець О'Брейді успішно завершив одиночний перехід через Антарктику

Це перший випадок в історії, коли людина перетнула найхолодніший континент самотужки.

Колін О'Брейді першим в історії перетнув Антарктику поодинці
Фото: instagram/colinobrady
Колін О'Брейді першим в історії перетнув Антарктику поодинці

33-річний американець Колін О'Брейді став першою людиною, яка перетнула Антарктиду самостійно і без сторонньої допомоги. Про це повідомляє ВВС.

Дослідник Колін О'Брейді досяг фінішу за 53 дні, випередивши 49-річного капітана британської армії Луїса Радда після погоні по льоду. Обидва чоловіки почали перехід 3 листопада, щоб завершити подорож, під час якої два роки тому загинув колишній офіцер британської армії.

Довжина маршруту становила 1482 кілометри.

"Я тягнув сани вагою майже 170 кілограмів по 12-13 годин на день у найхолоднішому і найжорстокішому місці в світі", - написав О'Брейді, додавши, що втратив значну частину своєї ваги - настільки, що його наручний годинник злітає з руки..

Фото: Instagram/colinobrady

Фото: Instagram/colinobrady

Фото: Instagram/colinobrady

Фото: Instagram/colinobrady

Фото: Instagram/colinobrady

Фото: Instagram/colinobrady

Одиночну експедицію через Антарктиду затіяв Льюїс Радд, бажаючи повторити спробу свого друга - британського військовослужбовця Генрі Ворлсі. У 2016 році 55-річний Ворлсі спробував першим в історії самотужки перетнути континент. Він не дійшов до мети всього 48 кілометрів, попросивши про допомогу. Незабаром після цього він помер у клініці від поліорганної недостатності.

Про свій намір Радд оголосив у квітні цього року. Незадовго до старту в жовтні про бажання здійснити перехід через Антарктиду заявив також О'Брейді. За даними газети The New York Times, на експедицію Радд і О'Брейді зібрали від спонсорів по 200 000 доларів.

Нагадаємо, раніше в грудні стало відомо про загибель двох робітників на американській антарктичній станції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram