ГоловнаСвіт

Трамп прибув до Іраку з несподіваним візитом

Президент США відвідав американські війська і вище військове керівництво.

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп і перша леді США Меланія Трамп в середу, 26 грудня, прибули до Іраку з несподіваним візитом, повідомляє Fox News.

Як зазначається, президент США прибув на авіабазу "Аль-Асад", де до нього приєднався радник з національної безпеки Джон Болтон для зустрічі з політичними і військовими лідерами.

"Президент Трамп і перша леді вирушили до Іраку пізно ввечері на Різдво, щоб відвідати наші війська і вище військове керівництво, щоб подякувати їм за службу, успіх і жертву і побажати їм щасливого Різдва", - написала у твіттері прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

ЗМІ відзначають, що ця поїздка стала першим візитом Трампа в "гарячу точку".

За даними Associated Press, "борт номер один" із Вашингтона вирушив в умовах максимальної секретності. Увечері в середу літак приземлився в Багдаді.

Агентство відзначає, що два попередники Дональда Трампа відвідували Ірак під час президентських термінів. Так, Джордж Буш-молодший відвідував Ірак у листопаді 2003 року, а Барак Обама - у квітні 2009 року.

Візит головнокомандувача США в Ірак проходить на тлі його заяв про виведення військового контингенту з Сирії у зв'язку з майже "повною перемогою" над ІДІЛ.

Раніше повідомляли, що в мусульманському Іраку Різдво оголосили державним святом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram