ГоловнаСвіт

Північна і Південна Корея об'єднали залізниці

Урочиста церемонія відбулася на станції "Пханмун" у КНДР.

Північна і Південна Корея об'єднали залізниці
Фото: EPA/UPG

Північна і Південна Корея об'єднали свої залізні дороги.

Як повідомляє "Німецька хвиля", на урочисту церемонію на станції "Пханмун" у прикордонному північнокорейському місті Кесон у середу, 26 грудня, зібралися близько 200 гостей, у тому числі міністри, а також представники ООН, Росії, Китаю і Монголії.

Для проведення церемонії в Кесоні комітет ООН з санкцій тимчасово скасував штрафні заходи проти КНДР, щоб дозволити південнокорейському поїзду приїхати на станцію "Пханмун" і доставити туди обладнання.

Планують, що корейські залізничні колії будуть у перспективі з'єднані з Транссибірською магістраллю, що дозволить перевозити вантажі поїздами з Корейського півострова в Європу. Для цього, однак, ще належить модернізувати залізниці в КНДР. Церемонія, яка відбулася в Кесоні, однак, не дає старту фактичного початку робіт у цьому напрямку. Коли саме розпочнуться такі роботи, також невідомо.

Наприкінці 2008 року Північна Корея вкотре розірвала залізничне сполучення з Півднем менш ніж через рік після його відновлення на короткій ділянці.

Нагадаємо, 27 квітня лідери двох Корей провели історичну зустріч у прикордонному селі Пханмунджом (на території Південної Кореї). Під час переговорів сторони домовилися про повне ядерне роззброєння на Корейському півострові, а також про офіційне закінчення стану війни, в якому обидві країни перебували з початку 1950-х років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram