ГоловнаСвіт

У США в центрі мігрантів помер другий за місяць малюк із Гватемали

Його затримали разом з батьком під час спроби перетнути кордон.

У США в центрі мігрантів помер другий за місяць малюк із Гватемали
Беженцы пересекают границу (архивное фото)
Фото: EPA/UPG

У центрі утримання нелегальних мігрантів у США помер восьмирічний малюк із Гватемали, затриманий разом з батьком під час спроби перетнути кордон.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У хлопчика діагностували застуду, його обстежили в одній з лікарень штату Нью-Мексико. Попри це, ввечері того ж дня він помер. Точних причин смерті поки що не встановлено.

Уряд Гватемали закликав США провести ґрунтовне розслідування і забезпечити судовий розгляд.

Це другий за місяць випадок смерті неповнолітнього мігранта з Гватемали на території Штатів. У грудні померла затримана співробітниками митної та прикордонної служби семирічна дівчинка.

Нагадаємо, 9 листопада президент США Дональд Трамп підписав указ про імміграційну політику. Він відмовив нелегальним іммігрантам у праві на отримання статусу біженця. Охочі подати прохання про притулок повинні перетнути американський кордон через офіційний пропускний пункт.

У червні Трамп підписав указ, який забороняє роз'єднувати на кордоні сім'ї нелегальних мігрантів. При цьому президент пообіцяв, що нелегалів, як і раніше, будуть затримувати і передавати у федеральні суди. Раніше повідомляли, що дітей нелегальних мігрантів у США розмістять на військових базах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram