ГоловнаСвіт

Американський суд вимагає від Північної Кореї $501 млн за смерть громадянина США

22-річний Отто Вормбір помер після тортур у північнокорейській в'язниці.

Американський суд вимагає від Північної Кореї $501 млн за смерть громадянина США
Отто Уормбир
Фото: EPA/UPG

Американський суд постановив стягнути з Північної Кореї 501 млн доларів на користь батьків громадянина США Отто Вормбіра, який помер у 2017 році незабаром після звільнення з північнокорейської в'язниці.

Як повідомляє "Голос Америки", справа перебувала в суді з квітня 2018 року.

У США немає механізмів для стягнення компенсації з Північної Кореї. У КНДР також немає майна в США, яке можна було б заарештувати як забезпечувальний захід.

22-річний Вормбір помер в США через кілька днів після того, як, вже перебуваючи в стані коми, був звільнений з ув'язнення. За словами коронера з Огайо, причини смерті Отто Вормбіра - це нестача кисню і крововилив у мозок.

Суддя округу Колумбія Беріл Гоуелл постановила, що Північна Корея несе відповідальність за "тортури, взяття в заручники і безсудне вбивство" американського студента.

Пхеньян стверджував, що причиною смерті Вормбіра був ботулізм і отруєння снодійним, і відкинув звинувачення в застосуванні до нього тортур.

Вормбір був студентом Університету штату Вірджинія.

Нагадаємо, 11 грудня американський Мінфін ввів санкції проти трьох північнокорейських офіційних осіб, зокрема головного помічника північнокорейського лідера Кім Чен Ина - Чхве Рен Хе (Choe Ryong Hae), за порушення прав людини. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram