ГоловнаСвіт

Лукашенко відмовився називати Росію братньою державою

"Що ж, будемо партнерами", - сказав президент Білорусі.

Лукашенко відмовився називати Росію братньою державою
Президент Беларуси Александр Лукашенко
Фото: president.gov.by

Президент Білорусі Олександр Лукашенко провів нараду про актуальні питання співпраці з Російською Федерацією, протягом якої він відмовився називати РФ братською державою, тому що відносини між країнами сприймаються по-іншому.

Про це йдеться на офіційному сайті президента Білорусі.

"Я вже не кажу братську державу, тому що, як мене інформують, у Росії це не сприймається. Нібито прийшли нові люди, яким це поняття неприйнятно. Що ж, будемо партнерами", - сказав Лукашенко.

"Ми завжди підкреслювали значущість цієї взаємодії. Всебічний характер наших відносин має серйозне значення не тільки для Білорусі, але також і для Росії. Вони будуються на системній і, найголовніше, плановій основі", - додав він.

"І на Вищій державній раді, і на союзному Радміні, і у двосторонньому форматі підписано багато угоди. На жаль, як я часто кажу, вони не всі виконуються", - підкреслив білоруський президент.

Він нагадав, що півроку тому на рівні Вищої державної ради були затверджені пріоритетні напрямки та першочергові завдання розвитку Союзної держави на наступні п'ять років.

"Є програма дій. Ми довго до неї готувалися, вичленяли кожне питання, погодили і прописали все, на що здатні ми і на що здатна була, перш за все, Російська Федерація. У плані підготовки в ті часи багато наших пропозицій про тіснішу інтеграцію не були підтримані", - зазначив Лукашенко.

Нагадаємо, раніше Лукашенко провів таємну нараду з приводу "російського тиску" на незалежність Білорусі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram