ГоловнаСвіт

Екс-прем'єра Пакистану засудили до семи років позбавлення волі

У політика знайшли кошти невідомого походження.

Екс-прем'єра Пакистану засудили до семи років позбавлення волі
Фото: EPA/UPG

Антикорупційний суд в Ісламабаді в понеділок засудив колишнього прем'єр-міністра Пакистану Наваза Шаріфа до семи років позбавлення волі за незаконне збагачення.

Про це пише "Німецька хвиля".

Суд констатував, що Шаріф не може пояснити, звідки він узяв кошти для купівлі сталеливарного заводу в Саудівській Аравії. Вирок може бути оскаржений. За другим звинуваченням, яке стосувалося інвестиційної компанії у Великій Британії, Шаріф був виправданий.

У липні той самий суд засудив Наваза Шаріфа до 10 років в'язниці через купівлю розкішної квартири в Лондоні на кошти невідомого походження. Екс-прем'єр оскаржив цей вирок і у вересні був звільнений з в'язниці під заставу.

Наваз Шаріф називає висунуті проти нього звинувачення політично мотивованими і наполягає на своїй невинуватості. Перед оголошенням вироку тисячі активістів з партії Шаріфа "Пакистанська мусульманська ліга" вступили в сутички з поліцією перед будівлею суду. Поліцейські застосували сльозогінний газ для розгону демонстрантів. 

Фото: EPA/UPG

69-річний Шаріф є одним з найвідоміших політиків Пакистану, він чотири рази обіймав посаду прем'єр-міністра в період 1990-1993, 1997-1999 і 2013-2017 років. 2017 року після публікації так званого "панамського архіву" щодо Шаріфа було розпочато розслідування. У документах говорилося, що кілька дітей Шаріфа були пов'язані з офшорними компаніями, які, ймовірно, використовувалися для переспрямування коштів і купівлі іноземних активів, зокрема дорогих квартир на фешенебельній лондонській вулиці Парк-Лейн.

Після цього Шаріфа відсторонили від посади та скерували під суд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram