ГоловнаСвіт

Барселону попередили про можливий теракт під час свят

Під підозрою опинився 30-річний марокканець.

Барселону попередили про можливий теракт під час свят
Фото: EPA/UPG

Державний департамент США заявив, що в дні різдвяних і новорічних свят у Барселоні можливий теракт.

"Терористи можуть атакувати практично без попередження, націлившись на туристичні місця, транспортні вузли та інші громадські місця. Виявляйте підвищену обережність у зонах руху транспортних засобів, зокрема автобусів, у районі бульвару Рамбла в Барселоні під час різдвяних і новорічних свят", - йдеться у твітері відомства. 

Іспанське видання The Local пише, що співробітники Моссос д`Есквадра (каталонської поліції) шукають 30-річного марокканця з водійським посвідченням на автобуси. Поліцейські перевіряють водіїв автобусів і мікроавтобусів у центрі міста та проводять інші розшукові заходи.

Чоловік, якого розшукує поліція, 2006 року притягувався до відповідальності за образу бійця іспанської Цивільної гвардії в аеропорту Малагі. За даними іспанських ЗМІ, останні три роки чоловік регулярно здійснює поїздки з Марокко до Іспанії.

Нагадаємо, влітку минулого року фургон наїхав на юрбу людей у центрі Барселони. Загинули 13 чоловік, ще 130 постраждали. Відповідальність на себе взяло угруповання ІДІЛ.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram