ГоловнаСвіт

Пара, затримана за підозрою в запуску дронів над аеропортом Гатвік, виявилася невинуватою

Поліція продовжує пошуки.

Пара, затримана за підозрою в запуску дронів над аеропортом Гатвік, виявилася невинуватою
Фото: EPA/UPG

Двох людей, затриманих за підозрою в причетності до запуску дронів над лондонським аеропортом Гатвік, який у результаті був паралізований майже на 36 годин, випустили на свободу.

Як повідомляє BBC, 47-річний чоловік і 54-річна жінка були затримані ввечері в п'ятницю за підозрою в причетності до запуску безпілотників над Гатвіком.

Поліція графства Сассекс заявила, що пара більше ні в чому не підозрюється. Затримані "активно співпрацювали" зі слідством, і поліція впевнена, що вони не мають жодного стосунку до інциденту.

Тепер поліцейські працюють над тим, щоб нівелювати загрозу нових появ дронів над аеропортом.

Уперше Гатвік, другий за завантаженістю аеропорт Великої Британії, закрили о дев'ятій годині вечора за місцевим часом 19 грудня, коли над злітним полем помітили два безпілотники. Вони літали над парканом по периметру льотного поля, періодично наближаючись до злітно-посадкової смуги, що призвело до збою в розкладі роботи аеропорту.

О третій годині ночі смугу відкрили, але вже через 45 хвилин були змушені закрити знову через нові повідомлення про дрони в повітрі. У підсумку аеропорт не працював півтора дня, у результаті напередодні різдвяних канікул і відпусток не змогли здійснити перельоти близько 140 тисяч чоловік.

У Британії польоти дронів заборонено в радіусі одного кілометра від кордону аеропортів та аеродромів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram