ГоловнаСвіт

Росіянин учинив перше на Шпіцбергені пограбування банку

Турист з РФ, погрожуючи гвинтівкою, змусив касира видати йому 70 тисяч крон.

Росіянин учинив перше на Шпіцбергені пограбування банку
Фото: Bird in Flight/Максим Беспалов

На норвезькому арктичному архіпелазі Шпіцберген за підозрою в збройному пограбуванні банку був затриманий громадянин Росії. Про це повідомляється на сайті губернатора регіону Свальбард.

Злочин стався вранці 21 грудня в Лонг'їрі, адміністративному центрі провінції Свальбард. Пограбування привернуло увагу преси, оскільки воно вперше вчинено в цій місцевості, повідомляє NRK.

Громадянин Росії, що ймовірно приїхав на Шпіцберген як турист, увійшов до будівлі банку і, погрожуючи гвинтівкою, змусив касира видати йому готівкою близько 70 тисяч норвезьких крон (приблизно 8 тисяч доларів США). Гвинтівку він узяв в оренду. На Шпіцбергені можна безперешкодно брати напрокат зброю для захисту від білих ведмедів.

Працівники банку натиснули на тривожну кнопку, і росіянина затримали через 20 хвилин після злочину.

Консульство Росії в Норвегії з'ясовує обставини затримання на Шпіцбергені громадянина РФ за підозрою в пограбуванні банку. Про це дипмісія повідомила 23 грудня у фейсбуці.

Шпіцберген - один з найтепліших і найнаселеніших куточків Арктики. Завдяки Гольфстріму зими на архіпелазі м'які, а влітку температура може підніматися до + 20 °. Це дає змогу вести тут комерційну, промислову та наукову діяльність, серед іншого і в постійно жилих селищах. Нині таких на Шпіцбергені три: норвезькі Лонг'їр і Свеагрува і російське Баренцбург.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram