ГоловнаСвіт

На черговій акції "жовтих жилетів" у Франції затримали понад 200 осіб

Для розгону учасників застосували водомети і сльозогінний газ.

На черговій акції "жовтих жилетів" у Франції затримали понад 200 осіб
Акция "желтых жилетов", 23 декабря 2018 года
Фото: EPA\UPG

Французька поліція затримала понад 200 учасників маніфестацій "жовтих жилетів", присутніх в суботу, 22 листопада, на шостій за рахунком акції протесту. 81 особу поміщено під варту, серед них - один з керівників руху Ерік Друе. Саме він закликав до проведення нових маніфестацій, повідомляє DW.

За даними поліції Парижа, лише у французькій столиці співробітники правоохоронних органів затримали 142 людини. Для розгону учасників були застосовані водомети і сльозогінний газ.

Згідно з інформацією міністерства внутрішніх справ Франції, шоста акція протесту зібрала набагато менше учасників. За офіційними даними на маніфестації вийшли близько 39 тисяч осіб, з них дві тисячі - в Парижі.

Фото: EPAUPG

Фото: EPAUPG

Минулої суботи, 15 грудня, за інформацією МВС, в акції "жовтих жилетів" брали участь 66 тисяч жителів країни.

Фото: EPAUPG

Фото: EPAUPG

Фото: EPAUPG

Нагадаємо, "жовті жилети" вперше вийшли на вулиці Франції 17 листопада. Багатотисячні акції протесту почалися з невдоволення наміром влади країни ввести податок, здатний привести до зростання цін на автомобільне паливо. Крім того, однією з ключових вимог протестувальників було підвищення мінімальної зарплати. Після того як уряд країни затвердив мораторій на підвищення паливних податків, мітингувальники стали протестувати проти урядових реформ і президента Франції Еммануеля Макрона.

10 грудня глава держави пішов на поступки і виступив зі зверненням до нації, пообіцявши збільшити мінімальну заробітну плату на 100 євро. Макрон заявив, що в 2019 році не зросте рівень соціальних зборів з пенсіонерів, доходи яких становлять менш як 2000 євро на місяць. Крім того, оплата праці в понаднормові години не буде обкладатися податками.

Раніше повідомлялося про причетність Росії до руху "Жовті жилети", зокрема, в розпалюванні протестів допомогли російські тролі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram