ГоловнаСвіт

США можуть вивести половину свого контингенту з Афганістану, - ЗМІ

Джерела в Білому домі заявляють про готовність відкликати 7000 військових.

США можуть вивести половину свого контингенту з Афганістану, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп і його найближче оточення розглядають можливість виведення основної частини американських військ з Афганістану. Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на власні джерела, інформацію підтверджують також агентство Reuters і телеканал CNN.

Відзначають, що таке рішення Трамп прийняв одночасно з рішенням вивести війська з Сирії, проте остаточного документа з цього питання ще немає.

За словами джерела CNN, Штати виведуть з Афганістану близько 7 тис. військових. Зараз виведення військ тільки планується, відкликання такої кількості військових може тривати декілька місяців.

Чисельність військового контингенту США в Афганістані становить 14 000 осіб. Вони навчають афганських колег, а також військових, які беруть участь у контртерористичних операціях проти Ісламської держави і Талібану.

Нагадаємо, в Білому домі підтвердили початок виведення американських військовослужбовців із Сирії після того, як президент Дональд Трамп заявив про перемогу США над бойовиками Ісламської держави в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram