ГоловнаСвіт

Росія почала перевірку BBC у відповідь на визнання необ'єктивності сюжетів RT

Контрольні заходи стосуватимуться телеканалу та інтернет-сайту BBC.

Росія почала перевірку BBC у відповідь на визнання необ'єктивності сюжетів RT
Фото: EPA/UPG

Російський медіа-регулятор Роскомнагляд вирішив перевірити телеканал BBC World News у відповідь на визнання необ'єктивності сюжетів RT у Великобританії.

Про це йдеться на сайті відомства.

"Роскомнагляд розпочинає проведення контрольних заходів щодо каналу BBC World News, розповсюджуваного на території Російської Федерації, а також щодо ресурсів BBC в мережі Інтернет, на предмет відповідності матеріалів російському законодавству", - заявив Роскомнагляд.

Нагадаємо, 20 грудня стало відомо, що британський медіа-регулятор Ofcom визнав порушення в роботі російського телеканалу Russia Today.

Медіа-регулятор угледів у роботі RT порушення принципу об'єктивності. Це стосується і новинних, і щоденних програм, що виходили на російському телеканалі в березні-квітні 2018 року. Зокрема, йдеться і про сюжети на тему отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері.

Отруєння Скрипалів призвело до серйозної кризи у відносинах між країнами Заходу і Росією. Великобританія поклала відповідальність за злочин на Москву. Союзники Лондона по ЄС і НАТО підтримали цю позицію. Близько трьох десятків країн оголосили, що висилають більш ніж 150 російських дипломатів на знак солідарності з Британією, Росія відповіла дзеркальними заходами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram