ГоловнаСвіт

Під час вибуху на шахті в Чехії загинули 13 людей (оновлено)

На глибині 880 метрів вибухнув метан, тривають рятувальні роботи.

Рятувальники на шахті, де стався вибух метану
Фото: ČT24
Рятувальники на шахті, де стався вибух метану

Щонайменше п'ятеро гірників загинули під час вибуху метану на шахті, розташованій на північному сході Чехії. Про це повідомляє місцеве видання Lidové Noviny.

Загиблими, за попередньою інформацією, стали громадяни Польщі. Ще вісьмох шахтарів вважають зниклими безвісти.

У результаті вибуху ввечері 20 грудня на глибині 880 м частково обвалилися конструкції шахти. Поранення отримали 10 осіб. На місці тривають рятувальні роботи, розбирають завали породи, під якими можуть перебувати потерпілі.

Шахта СSM, де стався вибух, належить компанії OKD, якою, своєю чергою, володіє державне підприємство Prisko.

Фото: ČT24

Оновлення. У результаті вибуху на шахті біля Карвіни загинули 13 гірників, повідомляє місцевий сайт irozhlas.cz. Серед загиблих - двоє громадян Чехії, решта - громадяни Польщі. У лікарні перебувають троє гірників, один з них у критичному стані.

Прес-секретар компанії OKD Іво Челеховські зазначив, що після завершення рятувальних робіт буде створено спеціальну комісію для розслідування причин вибуху. У зв'язку з трагедією в Чехію вилетів прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. Польські ЗМІ уточнюють, що серед загиблих - співробітники вугільної компанії Alpex.

Нагадаємо, навесні цього року в Донецькій області на шахті "Покровська" стався вибух повітряно-метанової суміші, в результаті якого постраждали семеро гірників.

Фото: ČT24

Фото: ČT24

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram